Rtd_CS-III
Rotterdam is tot nummer vijf verkozen in de top-10 van ‘top cities in the world’ van de Lonely Planet’s Best in Travel 2016. Dat heeft de grootste en meest invloedrijke uitgever van reisgidsen bekendgemaakt. Rotterdam is de enige Nederlandse stad die opgenomen is in de lijst voor volgend jaar.

De stad werd in zijn uitverkiezing onder andere beoordeeld op zijn architectuur, aanbod van kunst en cultuur, horeca en uitgaansgelegenheden.

Rotterdam barst van moderne, postmoderne en hedendaagse bouwwerken en biedt de bezoeker een variëteit aan kunst, topkwaliteit restaurants en een sfeervol nachtleven. Dat maakt Rotterdam een van de ‘must-see’ bestemmingen voor 2016.

In Rotterdam is men enorm opgetogen over het nieuws. “Rotterdam is uitgeroepen tot een van de meest opwindende steden in Europa op dit moment. Een groter compliment kunnen we niet krijgen”, reageert wethouder Maarten Struijvenberg.

De gemeente verwacht dat door de vermelding volgend jaar nog meer toeristen naar Rotterdam komen. Het toerisme naar de havenstad groeit de laatste jaren toch al. In de eerste helft van dit jaar nam het aantal hotelgasten met 13,8 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De stad van de wederopbouw trok eerder ook al de aandacht van The New York Times en de hippe ‘Rough Guide’. Beiden tipten de Maasstad als plek die bezocht moest worden. En The Academy of Urbanism in Londen riep Rotterdam vorig jaar uit tot Europese stad van het jaar 2015.

Sindsdien lijkt er een stroom van toeristen van uit de hele wereld naar Rotterdam op gang te zijn gekomen. Maar volgens Struijvenberg is vermelding op de lijst van Lonely Planet niet alleen goed voor de toerismesector. Het helpt volgens hem ook goed om bedrijven ervan te overtuigen om zich in Rotterdam te vestigen.

Bron: nos.nl

rotterdam-op-vijf-in-steden-top-10-van-lonely-planet